Ölresa program – 5 dagar

 • Ankomst och avgång från Katowice
23/5/2018 Stockholm Skavsta - Katowice, 12:55-14:35, W61202
27/5/2018 Katowice - Stockholm Skavsta, 10:40-12:25, W61201
 • Grupp av 10 – 20 personer
 • Övernattning Brno
 • Engelsktalande guide i förbindelse med programmet

Dag 1 (Onsdag) – Ölbar i Brno

Ankomst till Katowice på eftermiddagen. Vår guide möter och välkomnar dig och gruppen på flygplatsen. Sedan följer transit till hotellet i Brno där du kommer bo. Guiden tar er till ölbar och visar attraktioner i centrum. Frivilliga aktiviteter.

Dag 2 (Torsdag) – Bryggeriet Černá hora

Efter frukosten ca kl. 10:00 avgång till Bryggeriet Černá Hora. Här följder du med turen och exkursion i bryggeriet. Här lär du dig om bryggeriets historia och om dess drift. På närbelägna hotell Sladovna provsmakar du ca 7 olika öl som bryggs i detta bryggeri. I hotellets restaurang eller i en klassisk taverna, som är en del av hotellet, kan du prova traditionella tjeckiska rätter (ingår ej i priset, vi rekommenderar de som lunch). Här, efter en kort paus för avslappning och återhämtning, kommer programmet följas av en kväll med guidad provsmakning av öl från Bryggeriet Černá Hora som också går att köpa i Sverige. För att upplevelsen är hel borde du också smaka på några tjeckiska specialiteter, såsom stekt fläsklägg.

Dag 3 (Fredag) Bryggeriet Uherský Brod och Vizovice Jelínek

Efter frukosten avgång till Bryggeriet Uherský Brod. Här lär du dig om öltillverknings historia i Uherský Brod. Under exkursionen besöker du bryggeriets lokaler och provsmakar öl som produceras här. Efter turen kommer vi att fortsätta vårt program i staden Vizovice där företaget Jelínek har sin bas.
Företaget Jelínek är känt för sina spritdrycker. Programmet Destilery Land kommer att introducera dig till den ursprungliga traditionen av destillat tillverkning som går tillbaka till 1600-talet. Även här kommer du kunna provsmaka företagets produkter. Efter turen återvänder vi tillbaka till Brno. Middagen kommer följas av guidad provsmakning av produkter från Bryggeriet Uherský Brod och företaget Jelínek som också går att köpa på Systembolaget.

Dag 4 (Lördag) Bryggerier i Kroměříž

Denna dag besöker vi 3 små bryggerier i en stad – Kroměříž. I denna stad hittar du sevärdheter som är uppsatt på UNESCO världsarvslistan: ärkebiskopens Kroměřížpalatset, Blomträdgården och Nöjesträdgården. Så småningom besöker vi Bryggeriet 1. Selský pivovárek, Bryggeriet Maxmilián och småbryggeri Černý orel. I alla tre bryggerier kan du se på hur småskalig öltillverkning sker, du provsmakar öl i olika stadier av dess produktion och bekantar dig med råvaror som används till öltillverkning av lokala bryggmästare.
Bryggeriet Černý orel är en del av restaurangen där du får smaka på några av de typiska tjeckiska rätter tillsammans med öl.
Efter ett hektiskt program åker vi tillbaka till Brno och efter en välförtjänt vila kan du njuta av öl från andra tjeckiska bryggerier i lokala pubar.

Dag 5 (Söndag)

Frivilliga aktiviteter och avgång till flygplatsen.

I programmet ingår
 1. Transfern från flygplats till hotell och från hotell till flygplats
 2. Transfern under hela programmet
 3. Engelsktalande guide i förbindelse med programmet
 4. 4 övernattningar på hotell med frukost
 5. Middagar, 2 guidad provsmakning
 6. Öl- och spritprovningar
 7. Avgifter för bryggeribesök och för besöket på företaget Jelinek

I programmet ingår ej
 1. Luncher och drycker
 2. Middagar som inte nämns i programmet
 3. Flygresa från Sverige till Tjeckien (tur och retur)
 4. Reseförsäkring
Pris per person: 820 €

Öl resa datum:
23.-27. 5. 2018, 8x 2 dubbelrum. Ovbokning senast 10 dagar före boknings datum.


Vi rekommenderar
Vi rekommenderar att ni växlar kontant till tjeckiska kronor eftersom i somliga ölbar och även i stadscentrum är kortbetalning omöjligt.

OBS: Det är viktigt att följa ordning av dagarna som anges i programmet.

Bokningsinformation

Detta är en bokningsförfrågan. Efter mottagen förfrågan återkommer vi inom kort med bekräftelse på er reservation. Meddela oss även vilken resa ni önskar anmäla er till.