Min resa till öl

Jag gillar vin och jag gillar öl med. Om någon frågar mig vad jag gillar, svarar jag att jag tycker om allt som är bra och som smakar bra.

Jag gillar torrt vin, även barrique och bitter öl. Det är kanske lite konstigt för en kvinna eftersom det är oftast män som föredrar sådana smaker.

Min väg till öl var rak. När jag studerade på gymnasiet, hade vi en hel del idrott i skolan. Efter motionering behövde vi förstås att fylla på de viktiga näringsämnena till kroppen. I detta fall är ett öl den perfekta drycken. Bara i ett glas öl finns det en lagom mängd av alla ämnen som kroppen behöver efter fysisk aktivitet. Nämligen är öl perfekt för kroppen och ingen har hittills uppfunnit en bättre isotonisk dryck.

Senare berikade jag mig med teoretiska kunskaper och praktiska utflykter till bryggerier under mina fortsatta studier på gymnasiet med inriktning mot kemi och industri. Alla mina praktiska och teoretiska kunskaper om öl var till hjälp när jag tog min examen eftersom jag fick en fråga om bryggning.

Efter min återkomst från utlandet, där jag arbetade och provade lokala öl, har jag beslutat mig att jag vill hjälpa utländska besökare att smaka på tjeckiska öl i autentiska platser. Detta ledde till att jag har startat min resebyrå.

Eftersom jag gillar båda – en bra dryck och god mat, ville jag att mina kunder upplever traditionell tjeckisk mat med traditionellt tjeckiskt öl eller något av de ursprungliga Mähren vin.

Med detta skulle jag vilja hjälpa alla som älskar leva livet till fullo, att uppleva skönheten av öl och vin dryckeskultur med alla sinnen i kombination med traditionella Mähren måltider.